Hoe Verwijder je Restjes Behang: 6 Effectieve Methoden

Na het verwijderen van behang blijven er soms kleine restjes achter op de muur, wat een frustrerend probleem kan zijn.

Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken om deze restjes gemakkelijk te verwijderen.

Of je nu een nieuwe laag verf wilt aanbrengen of gewoon een schone muur wilt hebben, hier zijn enkele effectieve manieren om restjes behang te verwijderen:

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Bereid de Muur Voor

Voordat je begint met het verwijderen van restjes behang, is het belangrijk om de muur bij behang afhalen goed voor te bereiden.

Verwijder eventuele grote stukken behang die nog aan de muur vastzitten door ze voorzichtig met de hand af te trekken.

2. Gebruik Water en Azijnoplossing

Een eenvoudige maar effectieve methode om restjes behang te verwijderen, is door een oplossing van warm water en azijn te gebruiken.

Meng gelijke delen water en witte azijn in een spuitfles en spuit de oplossing royaal op de restjes behang. Laat het een paar minuten intrekken voordat je begint met het verwijderen.

Aanvullende informatie: Wat Lost Behanglijm Op

3. Schraap met een Plamuurmes

Gebruik een plamuurmes om voorzichtig de restjes behang van de muur te schrapen. Werk in kleine secties en oefen lichte druk uit om te voorkomen dat je de muur beschadigt.

Als het plamuurmes te groot is voor de kleine plekken, kun je ook een schraper met een smaller blad gebruiken. Het beste kun je voorzichtig behang verwijderen.

4. Stoommethode

Als de restjes behang erg hardnekkig zijn, kan de stoommethode ook worden toegepast.

Gebruik een behangafstomer om stoom te genereren en richt deze op de restjes behang. De stoom zal de lijm verzachten, waardoor de restjes gemakkelijker loskomen.

5. Gebruik een Behangverwijderaar

Als de restjes behang nog steeds niet loskomen, kun je een commerciële behangverwijderaar gebruiken.

Breng de verwijderaar aan volgens de instructies op de verpakking en laat het even intrekken voordat je begint met schrapen.

6. Controleer en Herhaal

Nadat je de restjes behang hebt verwijderd, controleer je de muur grondig om er zeker van te zijn dat er geen stukjes behang meer achterblijven.

Als je nog steeds restjes ziet, herhaal dan de bovenstaande stappen totdat de muur helemaal schoon is. Na deze stap kun je renovlies behang laten aanbrengen.

Hoe haal je de laatste restjes behang weg?

Het verwijderen van restjes behang kan een vervelende klus zijn, maar met de juiste methoden en gereedschappen is het goed te doen.

Experimenteer met verschillende technieken om te zien welke het beste werkt voor jouw wanden en plafonds. Met onze tips kun je ook een gipsplaten plafond afwerken.

Met geduld en doorzettingsvermogen zal je muur binnen de kortste keren helemaal schoon zijn en klaar voor verdere afwerking!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven