Wat is Goedkoper: Vliesbehang of Stucen?

Bij het renoveren of decoreren van een ruimte is de keuze tussen vliesbehang en stucen een belangrijke overweging, zowel op het gebied van kosten als op het gebied van esthetiek en duurzaamheid.

In dit artikel zullen we de kosten van vliesbehang en stucwerk vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw budget en behoeften.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kosten van Vliesbehang

Vliesbehang wordt vaak beschouwd als een betaalbaar alternatief voor traditioneel behang en stucwerk.

De kosten van vliesbehang variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van het behang, het ontwerp en de leverancier.

Over het algemeen varieert de prijs van vliesbehang tussen €10 en €40 per rol, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

Naast de kosten van het behang zelf, moet je ook rekening houden met extra kosten zoals lijm en gereedschap. Houdt ook rekening met de kosten voor renovlies schilderen.

Gelukkig is vliesbehang gemakkelijk aan te brengen en vereist het geen extra voorbereiding van de muur, wat kan resulteren in lagere arbeidskosten.

Kosten van Stucen

Stucwerk is een meer arbeidsintensief proces dan het aanbrengen van behang en kan daarom duurder zijn.

De kosten van stucen zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte, de staat van de muren en het gekozen type stucwerk.

Gemiddeld variëren de kosten van stucen tussen €15 en €40 per vierkante meter, inclusief arbeidskosten en materialen.

Voor meer gespecialiseerde stucwerktechnieken of complexe ontwerpen kunnen de behang kosten hoger uitvallen.

Vergelijking van Kosten

Om de kosten van vliesbehang en stucwerk beter te begrijpen, laten we een voorbeeld bekijken. Stel dat je een kamer van 4 bij 5 meter wilt renoveren:

  • Voor vliesbehang van goede kwaliteit betaal je ongeveer €20 per rol, waarbij één rol ongeveer 10 vierkante meter dekt. Als je twee rollen behang nodig hebt, bedragen de kosten voor behang ongeveer €40.
  • Voor stucwerk in dezelfde kamer van 20 vierkante meter, tegen een gemiddelde prijs van €25 per vierkante meter, bedragen de totale kosten ongeveer €500.

In dit voorbeeld is vliesbehang aanzienlijk goedkoper dan stucen, met een verschil van €460 voor dezelfde ruimte.

Overwegingen bij de Keuze

Bij het kiezen tussen vliesbehang en stucen zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden:

  • Kosten: Zoals eerder besproken, kan vliesbehang goedkoper zijn dan stucen, vooral voor grotere oppervlakken.
  • Esthetiek: Stucwerk kan een unieke textuur en uitstraling bieden die niet kan worden gereproduceerd met behang. Het kan ook een meer naadloos en duurzaam oppervlak creëren.
  • Tijd en Moeite: Het aanbrengen van behang kan minder tijd en moeite kosten dan stucwerk, vooral als je kiest voor vliesbehang dat gemakkelijk aan te brengen is.
  • Duurzaamheid: Stucwerk kan duurzamer zijn dan behang en kan beter bestand zijn tegen slijtage en beschadiging op de lange termijn.

Lees ook: Hoe Worden Muren in Nieuwbouw Opgeleverd?

Wat kost vliesbehang of stucen?

Bij het bepalen of vliesbehang of stucen goedkoper is, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, waaronder kosten, esthetiek, tijd en duurzaamheid.

Hoewel fleece behang over het algemeen goedkoper is dan stucen, kunnen de voordelen van stucwerk op het gebied van esthetiek en duurzaamheid de hogere kosten rechtvaardigen.

Het is essentieel om je eigen behoeften, voorkeuren en budget zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven