Een ruwe muur in een nieuwbouwwoning.

Hoe Worden Muren in Nieuwbouw Opgeleverd?

Bij het kopen van een nieuwe woning, of het nu een appartement, een rijtjeshuis of een vrijstaande woning is, is het belangrijk om te begrijpen hoe de muren in de nieuwbouw worden opgeleverd.

Dit heeft niet alleen invloed op het uiterlijk van je nieuwe huis, maar ook op eventuele toekomstige renovaties of decoratieplannen die je wilt uitvoeren.

In dit artikel zullen we bespreken hoe muren in nieuwbouwwoningen doorgaans worden opgeleverd en wat je kunt verwachten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Ruwe Afwerking

In de meeste gevallen worden de muren van een nieuwbouwwoning opgeleverd met een ruwe afwerking.

Dit betekent dat de muren zijn voorzien van een basislaag gips, maar nog niet zijn afgewerkt voor schilderwerk of scanbehang behangen.

De muren zijn meestal recht en vlak, maar kunnen kleine oneffenheden of scheurtjes bevatten die tijdens de bouw zijn ontstaan.

Bron: https://www.watkosteenschilderperuur.com/

2. Droogtijd

Voordat de muren worden opgeleverd, krijgen ze meestal voldoende tijd om te drogen.

Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat eventuele vochtigheid of vocht in de muren verdampt voordat de afwerking wordt aangebracht.

De droogtijd kan variëren afhankelijk van factoren zoals het weer, de luchtvochtigheid en het type bouwmaterialen dat is gebruikt. Ontdek de droogtijd van glasvliesbehang.

3. Optionele Afwerking

Sommige nieuwbouwwoningen bieden de mogelijkheid om te kiezen voor een optionele afwerking van de muren tegen een meerprijs.

Dit kan onder meer het aanbrengen van sierpleister, spachtelputz of een andere afwerkingsmethode omvatten.

Als je interesse hebt in een specifieke afwerking, is het belangrijk om dit tijdig met de bouwer te bespreken en de renovlies kosten en opties te bekijken.

4. Afmetingen en Indeling

Naast de afwerking van de muren is het ook belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en indeling van de muren in een nieuwbouwwoning.

Dit kan variëren afhankelijk van het type woning en de bouwplannen.

Zorg ervoor dat je de plattegronden en tekeningen van de woning zorgvuldig bekijkt om een goed beeld te krijgen van de indeling en afmetingen van de muren.

5. Voorbereiding voor Toekomstige Werkzaamheden

Bij het opleveren van de muren in een nieuwbouwwoning is het belangrijk om rekening te houden met eventuele toekomstige werkzaamheden die je wilt uitvoeren, zoals schilderen, behangen of het aanbrengen van wanddecoraties.

Zorg ervoor dat de muren voldoende zijn voorbereid en geschikt zijn voor de gewenste afwerkingen, of overweeg om extra werkzaamheden uit te voeren om de muren klaar te maken voor toekomstige renovaties of decoratieplannen.

Belangrijke informatie: Hoe Worden Muren in Nieuwbouw Opgeleverd?

Hoe worden nieuwbouw muren opgeleverd?

De manier waarop muren worden opgeleverd in een nieuwbouwwoning kan variëren afhankelijk van de bouwer, het type woning en de bouwplannen.

Over het algemeen worden de muren opgeleverd met een ruwe afwerking, waardoor ze geschikt zijn voor verdere afwerkingen zoals schilderen of behangen.

Het is belangrijk om de afwerking van de muren zorgvuldig te bekijken en eventuele toekomstige werkzaamheden te plannen voordat je intrekt in je nieuwe huis.

Met de juiste voorbereiding kun je genieten van prachtig afgewerkte muren die perfect passen bij jouw stijl en behoeften.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven